Бінарне заняття з математики та інформатики

БІНАРНЕ ЗАНЯТТЯ З МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ НА ТЕМУ «ГРАФІКИ ТРИГОНОМЕТРИЧНИХ ФУНКЦІЙ. ДІАГРАМИ ТА ГРАФІКИ В ЕЛЕКТРОННІЙ ТАБЛИЦІ EXCEL»

07.12.2021 в групі ФБС-14/Це-2 під час декади циклової комісії математики та інформатики викладачами Булаївською Я.С. та Сачок А.М. було проведено відкрите бінарне заняття з математики та інформатики з теми «Графіки тригонометричних функцій.  Діаграми та графіки в електронній таблиці Excel». 
Метою заняття було закріпити вміння та навички побудови графіків тригонометричних функцій, застосовуючи геометричні перетворення, а також в програмі MS Excel; показати між предметні зв'язки даної області математики з інформатикою, біологією, фізикою; вказати здобувачам освіти на актуальність і вагомість даної теми в інших сферах діяльності; виявити за допомогою побудови графіків в MS Excel можливі перетворення з графіками тригонометричних функцій та зробити висновки; показати важливість знань і умінь у сфері інформаційних комп'ютерних технологій, а саме знань електронної таблиці MS Excel. Практично завжди побудова графіків перетворюється в досить трудомісткий процес, особливо якщо це графіки тригонометричних функції. Заняття спрямоване на те, щоб показати як інформаційні технології, зокрема, електронні таблиці MS-Excel дозволяють перетворити цей процес у досить швидкий, доступний і наочний.