День пам’яті Чорнобильської трагедії

У світовій пам’яті закарбувалась подія, яка трапилась у ніч на 26 квітня 1986 року та призвела до непоправних медичних, економічних, соціальних та гуманітарних наслідків. Ось вже 36 років біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях.
 
Протягом тижня з 25 по 28 квітня 2022 р. у ВСП «ВТЕФК ДТЕУ» було проведено тематичні виховні години приурочені річниці трагедії на ЧАЕС.
 
Студенти разом з керівниками груп розглядали причини і наслідки аварії, з’ясовували, що відбувалось з Чорнобильською зоною в останні роки і що відбувається сьогодні.
 
Україна, з допомогою світової спільноти, провела величезну роботу на місці зруйнованого реактора для безпеки людей і захисту довкілля. Але прийшли росіяни і знову принесли із собою розруху і загроза повторення тієї страшної катастрофи існує й на теперішній час.
 
Як і 36 років тому, злочинні дії кремля, без перебільшення, несуть загрозу людству.
 
Після аварії на ЧАЕС минають роки за роками. Сьогодні тридцять шоста річниця, а буде й сорокова, п’ятдесята... Та біль не вщухне, тривога не полишить людей, яких об’єднала скорбота Чорнобильської трагедії, що не має минулого часу.