День пам'яток історії та культури

У п’ятницю, 16.04.2021 р., викладачі Антонюк О.О. та Фадєєва Т.Ю. зі студентами спеціальності «Туризм» провели захід, присвячений Дню пам'яток історії та культури, який щорічно святкується в Україні 18 квітня (відповідно до Міжнародного дня пам'яток та історичних місць, що був оголошений Центром культурної спадщини ЮНЕСКО).

Завдання цього свята – ще раз нагадати світовому суспільству про різноманіття культурної спадщини створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства, її вразливість та необхідність збереження для майбутніх поколінь.

Девізом Міжнародного дня пам'яток та історичних місць стали слова: "Збережемо нашу історичну Батьківщину".

У прекрасно ілюстрованих доповідях студентки групи Т-5 Гуртовенко Валерія та Ящук Вероніка пояснили важливість проведення такого дня, та з’ясували, які об`єкти від України перебувають на сьогодні у Списку Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО.

У спільному проєкті групи Т-7 (студентки Богоцька Дарина, Войчишина Людмила, Суперсон Софія та Молчанова Анастасія) було досліджено, які пам’ятки віднесли до «чудес» Вінниччини. Ми насолоджувались видами церков та палаців, мріяли попасти до «місць сили» у Буші та послухати Операфест у Тульчині!

Дар’я Кіфа, Юлія Водолаз та Тетяна Каліцінська (група Т-6) ознайомили нас з особливостями нематеріальної культури України та Вінницької області. Студенти та викладачі з цікавістю роздивлялися косівську та бубнівську кераміку, уявно приміряли на себе сорочки з клембівською «квіткою», старші курси згадували, як брали участь у гастрофесті «Тиманівської каші». На закінчення конференції студенти пограли у інтерактивну гру.

Україна надзвичайно багата на культурні пам'ятники та різні історичні визначні пам'ятки. Вивчайте їх, пишайтеся та бережіть свою історію! Подорожуйте та збагачуйте кругозір!