ЕКСКУРСІЯ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ – І ЦІКАВО, І ПІЗНАВАЛЬНО

6 липня студенти та викладачі коледжу відправились на екскурсію до міста Київ. Це була не зовсім звичайна поїздка. Перша частина – екскурсія Верховною Радою, головним законодавчим органом України. Друга частина – оглядова екскурсія Києвом. Не зважаючи на те, що липень – пора канікул, студенти з радістю скористалися можливістю відвідати український парламент та доторкнутися до історії нашої столиці.

Будівля Верховної Ради є зразком української архітектурної класики. Будинок українського парламенту споруджувався протягом 1936-1939 рр. Автор проекту В. Заболотний у 1940 р. був удостоєний Державної премії та призначений головним архітектором м. Києва. 

Студенти та викладачі були вражені невеликими розмірами будівлі, але водночас шляхетністю та вишуканістю її приміщень.  Студенти відвідали сесійну залу, серце ВР, де в 1991 році було проголошено Державну Незалежність України; також побували в новій конференц-залі, пройшлися кулуарами другого та третього поверхів та прослухали розповідь екскурсовода про художню композицію «Квітуча Україна» у центральній частині стелі головного фойє та художнє полотно "Державотворення" (художник О.Г. Кулаков), на якому відображено момент прийняття Акту проголошення незалежності України. На завершення екскурсії всі дружно пообідали в їдальні Верховної Ради, згадавши при цьому одноіменну команду КВН коледжу.

Прогулянка Києвом була приємною, цікавою та інформативною. Три години минули ніби кілька хвилин. Екскурсія розпочалась біля Маріїнського парку, з оглядового майданчику, де як на долоні відкривається чудовий вид на місто. Давнина та сучасність дивовижним чином співіснують на вулицях нашої столиці. Собори – Володимирський кафедральний, Михайлівський Золотоверхий, Софіївський, символи українського православ’я, зачаровують своєю величчю. Стела Незалежності, памятник покровителю міста Архангелу Михаїлу, фонтан-пам’ятник засновникам Києва, що на Майдані, приваблюють безліч туристів, і наших студентів в тому числі.

Всім відомо, що Хрещатик – центральна вулиця Києва і всі доленосні події для України у всі часи відбувалися саме тут. Але мало, хто знав, що Хрещатик є найкоротшою центральною вулицею в Європі. Його довжина становить 1225 метрів.

Події останніх років згадували студенти та викладачі, проходячи вулицею Інститутською та Алеєю Героїв Небесної Сотні. Біля фотографій Героїв вшанували пам’ять загиблих.