ФЕСТИВАЛЬ «ДНІ ЯПОНІЇ У ВІННИЦІ»

4-5 листопада проходив фестиваль «Дні Японії у Вінниці» з демонстрацією японських прикладних мистецтв: ікебана та чайна церемонія у виконанні єдиних в Україні офіційних представників найстаріших японських шкіл; з лекціями про освіту, про інновації, про подорожі та культуру; з майстер-класами з каліграфії, оріґамі, мистецтва декоративної упаковки тощо. Студенти групи ВП-137 долучились до цього дійства та відвідали майстер-клас з мистецтва ікебана, який проводили спеціалісти Українсько-японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського.
«Майбутнім фахівцям готельно-ресторанної галузі важливо знати сучасні підходи до декорування як залів закладів ресторанного господарства, так і страв, кулінарних виробів. Адже приготування їжі — унікальний процес. Рецепт — це лише загальна мапа приготування страви, а сам процес приготування страв вимагає скрупульозної точності та наявності творчої жилки, щоб придумати оригінальний рецепт або вишукано прикрасити страву. Для декорування страв необхідні знання колористики, щоб гармонійно поєднувати колір продуктів; знання пропорції та перспективи, щоб вміло компонувати різноманітні інгредієнти страв в єдиний довершений витвір кулінарного мистецтва», - зазначила Любчик Ірина, відвідавши майстер-клас.
Відвідування різнопланових майстер-класів, лекцій, тренінгів - корисне для самоосвіти майбутніх технологів, дає можливість розвивати мистецтво приготування страв, робити його надзвичайно віртуозним.