Круглий стіл «Туризм в умовах війни»

30 вересня як підсумок Тижня туризму викладачем Фадєєвою Т.Ю. був проведений круглий стіл «Туризм в умовах війни».

Один з бізнес-напрямків, який зараз постраждав найбільше – це туризм. З початку повномасштабної війни частина туристичних компаній закрилась, інші переорієнтували свою діяльність на волонтерство. Але війна — це наша нова реальність, а економіка має працювати навіть у таких умовах.

Нещодавно Державне агентство розвитку туризму вийшло з обнадійливим повідомленням — подорожі в країні продовжуються й під час війни. Навіть в умовах наявних обмежень громадяни продовжують відкривати рідну країну. І це цілком зрозуміло, адже постійний стрес втомлює, а організм потребує відновлення.

Наразі в ЗМІ можна зустріти чимало оптимістичних прогнозів щодо туріндустрії після перемоги в війні. Передумови для цього дійсно є: ми маємо багато туристичних атракцій, а світ зараз зацікавлений в Україні.

Отже, робота круглого столу планувалась за такими напрямами:

  • втрати туристичної індустрії під час війни в Україні;
  • перспективи туризму у воєнний час;
  • сьогодення внутрішнього туризму;
  • туристичні дозволи та обмеження у період воєнного стану;
  • виїзний туризм і війна в Україні;
  • перспективи туризму: післявоєнне відновлення.

До круглого столу долучились запрошені гості: Тетяна Маєвська директорка КП «Офіс туризму Вінниці», Оксана Роздорожнюк – голова громадської організації «Подільська асоціація гідів та екскурсоводів», Інна Кармазіна – туристичний експерт. Їхні доповіді були об’ємними та цікавими і торкались різних сторін діяльності туристичної індустрії в умовах війни.

Також, не залишились осторонь і наші студенти. Олександра Дзюба та Сніжана Поліщук розповідали своє бачення перспектив туризму у даний час.

Активними слухачами були студенти 3-4 курсів коледжу, запрошені студенти Вінницького державного педагогічного університету – вони задавали питання та виступали з власними роздумами на тему.

Хочеться закінчити словами заступника міського голови Андрія Очеретного: «Наше місто є привабливим своєю компактністю, зручністю, транспортом, можливостями, смачною кухнею. В нас є куди їхати, і є що показати. Ми всі усвідомлюємо, яким потужним є імідж України наразі в світі, тому я переконаний, що якраз туристична галузь має величезні перспективи і майбутнє».