ЛІТЕРАТУРНИЙ ВЕЧІР ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛІНИ КОСТЕНКО «КРИЛАТИМ ҐРУНТУ НЕ ТРЕБА» У ВСП «ВТЕФК ДТЕУ»

«І хто б там що кому не говорив,

а згине зло і правда переможе!»

Ліна Костенко

 

19 березня відома українська письменниця-шістдесятниця Ліна Костенко відзначила свій 93-й день народження. З нагоди свята студенти груп ПТ-90 і Т-8 ВСП «ВТЕФК ДТЕУ» взяли участь у літературному вечорі «Крилатим ґрунту не треба» під керівництвом викладачів української мови та літератури Мельник О. В., Лаврової О. Р.

Ведучі заходу – Салецький Андрій і Верхова Аліна − познайомили присутніх із життєвим і творчим шляхом Ліни Костенко, розкрили тематику й образну систему її творів, розповіли про вагомий внесок в українську літературу. Студенти читали вірші, ділилися спогадами відомих особистостей про письменницю. Наприкінці літературної зустрічі звучав романс «Між іншим» на слова поетеси.

Також читці поезії долучилися до флешмобу в соціальній мережі «Facebook» та публікували відеовірші.

Недаремно Ліну Костенко вважають генієм слова, залізною жінкою та живою легендою, адже біографія мисткині є прикладом для мільйонів українців та невичерпним джерелом мудрості. Її вислови надихають на зміни та змушують замислитися над вічними темами. Письменницю завжди хвилювала доля Батьківщини, особливо важливого значення набувають її твори сьогодні, коли наша країна переживає нелегкі часи – йде війна за справжню незалежність рідної землі. ЇЇ вірші сповнені любові та патріотизму до неньки-України, надихають на подвиги наших захисників та вселяють віру в нашу Перемогу.