Правоохоронці навчають студентів коледжу основам військової справи

11 лютого 2015 року на базі центру професійної підготовки УМВС України в Вінницькій області відбулись навчально-тренувальні збори для студентів нашого коледжу.

Спеціалісти центру провели для студентів уроки з бойової підготовки; навчали як стріляти з пістолету Макарова та АК-47, збирати та розбирати зброю та правильно займати позицію для стрільби.

«Я перший раз маю можливість потримати зброю в руках та навчитися обходитися з нею, - розповідає першокурсник Олексій. - Сподіваюсь, що ці вміння мені ніколи не знадобляться, але вони вкрай необхідні в теперішній час».

Програма зборів розроблена з урахуванням вікової категорії відвідувачів і в подальшому навчання проводитимуться щотижнево.

Завдяки таким заходам підлітки зможуть отримати елементарні навички військової справи, надання медичної допомоги та самозахисту, будуть знати як себе поводити, коли знайдуть підозрілий предмет та в інших небезпечних ситуаціях. В умовах сьогодення набуття таких знань є необхідністю, адже вони можуть зберегти життя».

Міліціонери також ознайомили учасників тренування зі зразками вогнепальної зброї, які були вилучені у злочинців і на місцях скоєння правопорушень на території Вінниччини, а працівники медичної служби, які неодноразово виконували завдання на сході України розповіли, як правильно надавати першу медичну допомогу пораненим.

На другому етапі навчань студенти мали змогу отримати навички стрільби у мультимедійному тирі «Рубін», який дає змогу відчути зброю у руках та потренуватись у влучності в умовах, наближених до бойових.