Виховна година «Вишиванка – генетичний код нації»

У третій четвер травня група Т-7 на чолі з керівником Фадєєвою Т.Ю. провели виховну годину. Адже саме у цей день відзначають свято вишиванки. Свято започатковано у 2006 році. І з того часу розрослося до міжнародного масштабу. 
Із далекого минулого прийшло до нас рукоділля – рук діло – шиття, плетіння, в’язання, вишивання, різьблення, ткацтво. І виникло воно з любові до рідної землі і батьківської оселі, зі спілкування з навколишнім світом та потреби не стільки бачити красу, а й творити її власними руками. 
Зараз – особливий час. Ми звертаємося до джерел народної творчості, до народних традицій. І як радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються та оживають, роблять наше життя духовно багатшим.
Дівчата групи розповідали про унікальні вишиванки регіонів України, які відрізняються фасонами, кольорами, орнаментом, візерунками, способом вишивання. Знайомили присутніх з сакральним сенсом різноманітних кружалець, трикутників, ромбів, кривульок, ліній та хрестів. Фадєєва Т.Ю. підсумувала розповідь цікавими фактами про вишиванку.
Сподіваємось, що тепер кожна дівчина коледжу візьме до рук голку з ниткою аби створити безцінний витвір – вишиванку – яка є справжнім скарбом нашої нації!