ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ МОВ У ВСП «ВТЕФК КНТЕУ»

Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина 
Йоганн Вольфганг фон Ґете
 
26 вересня щорічно відзначають Європейський день мов. 
Його було запроваджено 2001 року за ініціативи Ради Європи з метою вивчення, збереження та розвитку європейських мов. Офіційне гасло Європейського Союзу: «In varietate concordia» (з лат. єдність у різноманітті). 
Студенти ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ» долучаються до популяризації європейських мов.  Як кажуть фахівці, мода на володіння іноземними мовами не проходить ніколи.
Щонайменше половина мешканців Планети розмовляє двома або й більше мовами, або їх розуміють. Мова та спілкування зараз, як ніколи, складають серцевину Європейського суспільства. Вивчення мов відкриває шлях до нових перспектив у міжнародних взаєминах. 
За даними ЮНЕСКО, у світі що два тижні вмирає мова. Здавалося б, це не так і страшно. Проте, з кожною зниклою мовою людство втрачає колективну пам'ять минулих поколінь. Деякі народи це чудово усвідомлюють і роблять все можливе для збереження рідкісних мов та своєї рідної мови.
У Європейському Союзі налічується 24 офіційні мови, близько 60 регіональних та понад 175 мов, якими розмовляють мігранти. Загалом у світі ж існує близько 7 тисяч мов, більшістю з яких розмовляють в Азії та Африці.
As many languages you know, as many times you are a human being.