ЗАХІД ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВИЗВОЛЕННЯ В’ЯЗНІВ ФАШИСТСЬКИХ КОНЦТАБОРІВ

11. 04. 2021 р. у ВСП «ВТЕФК КНТЕУ» викладачем Павлюк Л.Д. проведено позанавчальний захід до Міжнародного дня визволення в'язнів нацистських концтаборів.

Цю дату згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН було встановлено в пам’ять про інтернаціональне повстання в’язнів найбільшого концентраційного табору – Бухенвальд. Саме 11 квітня 1945 року останній в’язень вийшов з його воріт із сумно відомим написом: “Jedem das Seine” – “Кожному своє”.

Захід проходив в режимі онлайн на платформі «Zoom Meeting», були запрошені студенти груп  ФБС-14 , ЦЕ-2 і Т-8. З доповідями на заході виступили студенти: Димнова Анжеліка, Катерина Коліжук, Кузьменко Аліна і Клітинська Діана.

В цей день Україна разом з цілим світом вклоняється людям, які пройшли через пекло фашистських концтаборів. Біографії цих людей – це справжні уроки мужності для молодого покоління. І наш праведний обов’язок – пам’ятати про борців антифашистського опору задля збереження історичної пам’яті про трагічні події Другої світової війни, що забрала життя мільйонів людей, загиблих у нацистських концтаборах, гетто та місцях примусового утримування.