Зустріч із провідним фахівцем з інформаційної безпеки Яковенко Романом

В рамках проведення тематичних заходів до Міжнародного дня бухгалтера 10 жовтня 2022 року відбулася зустріч із провідним фахівцем з інформаційної безпеки Яковенко Романом. Організатором зустрічі була Горобець Людмила Володимирівна – викладач інформаційних технологій.
Учасниками обговорювалися актуальні питання безпечного використання інформації при веденні фінансово-господарської діяльності.
Статистика кіберзлочинів вражає. Очікується, що до 2024 року шахрайство тільки в рекламі призведе до збитків у 100 мільярдів доларів, 68% бізнес-лідерів вважають, що ризики для їх кібербезпеки зростають. Попри внутрішні та зовнішні загрози, 30% підприємств не застосовують адекватні заходи безпеки.
Особливо гостро це питання стоїть у наш воєнний час.
Загрози інформаційній безпеці: комп’ютерні віруси, соціальна інженерія, крадіжка особистої інформації, фішинг, спам, експлойт, DDoS-атаки, прості паролі, атаки на ланцюг постачання є складним випробуванням для підприємства. На зустрічі обговорювалося, як запобігти фінансовим втратам та протистояти цим злочинам.
Студенти отримали багато цікавої, а головне, корисної інформації, щоб захистити себе та підприємство від шахрайства.