Відокремлений структурний підрозділ "Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"
вул. Київська, 80, Вінниця, 21022, (0432)66-50-05, (096)760-54-48, vtet@mail.vinnica.ua
Галузь знань 24 Сфера обслуговування
Спеціальність 241 «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»
Освітня програма «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»
Освітньо-професійний ступінь
|
фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи |
Передумови |
Денна форма:
|
Форма навчання |
Денна |
Термін навчання |
|
Вступні випробування - українська мова (ІУС)
Актуальність професії
Розвиток світової економіки супроводжується міжнародною економічною інтеграцією України та збільшенням інвестицій у туристичну галузь, готельну та ресторанну інфраструктуру. У зв’язку з цим підвищується попит на висококваліфікованих фахівців з готельно-ресторанної справи, що здатні забезпечувати рівень обслуговування у вітчизняних закладах готельно-ресторанного господарства на рівні міжнародних стандартів. Фахівців, що вміють організовувати виробництво і обслуговування у закладах готельного і ресторанного господарства, забезпечувати належний рівень якості продукції та послуг, удосконалювати форми і методи обслуговування.
Перспективність професії
Фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи це:
- захоплююча та високооплачувана робота;
- можливість сучасно, по-новому організовувати роботу закладів готельно-ресторанного господарства;
- знання етикету та специфіки обслуговування різних контингентів;
- ефективне здійснення маркетингової діяльності у сфері готельно-ресторанного сервісу;
- перспектива кар’єрного зростання.
Професійні компетенції
Сучасний фахівець з готельно-ресторанної справи – це сучасна всебічно розвинена ділова особистість
Він повинен знати:
- особливості готельно-ресторанного господарства, його задачі та перспективи розвитку;
- основи маркетингу та управлінської діяльності, економіку підприємств готельно-ресторанного господарства;
- сучасні технології обслуговування відвідувачів закладів готельно-ресторанного господарства;
- організацію виробництва та обслуговування в закладах готельно-ресторанного господарства;
- вимоги до рівня якості продукції та послуг у закладах готельно-ресторанного бізнесу.
Повинен вміти:
- проявляти самостійність, принциповість та творчий підхід до роботи;
- організовувати різні форми обслуговування споживачів;
- організовувати виробництво закладів ресторанного господарства;
- вільно працювати з комп’ютерною технікою та у сфері інформаційних технологій;
- досконало володіти сучасною діловою українською та іноземними мовами професійного спрямування.
Спеціальні дисципліни, які вивчають студенти:
- Організація обслуговування
- Організація виробництва
- Організація готельного господарства
- Технологія приготування їжі та етнічні кухні
- Основи менеджменту
- Основи маркетингу
- Барна справа
- Професійний етикет
- Інформаційні системи і технології в ресторанному господарстві
- Управління якістю продукції та послуг
- Устаткування
- Гігієна та санітарія
- Кулінарія
- Економіка підприємства
- Бухгалтерський облік
Працевлаштування фахівців з готельно-ресторанної справи
Випускники коледжу можуть працювати на таких підприємствах:
- Кафе, бар, ресторани, їдальні, санаторно-курортні заклади ;
- Кулінарні цеха торговельної мережі;
- торговельно-розважальні комплекси.
- Мотелі, молодіжні туристичні бази, різноманітні готелі, органи державного управління та ін.
Посади, які можуть займати фахівці з готельно-ресторанної справи:
- Адміністратор залу ЗРГ,
- Адміністратор готелю,
- Бармен 5-го розряду,
- Метрдотель,
- Офіціант,
- Член бригади ресторану,
- Фахівець з організації дозвілля, організатора туристичної та готельної діяльності,
- Керівник малого підприємства в сфері готельного і ресторанного бізнесу
- Майстер ресторанного обслуговування.
Після закінчення навчання в коледжі випускники можуть продовжити навчання за ступеневою освітою у вищих навчальних закладах України, які готують спеціалістів за напрямом підготовки «Готельно-ресторанна справа», а саме: у Державному торговельно-економічному університеті та у Вінницькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ.
Долучення | Розмір |
---|---|
![]() | 683.29 КБ |
![]() | 4.75 МБ |
![]() | 928.87 КБ |