Відокремлений структурний підрозділ "Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"
вул. Київська, 80, Вінниця, 21022, (0432)66-50-05, (096)760-54-48, vtet@mail.vinnica.ua
Галузь знань: 18 Виробництво та технології
Спеціальність: 181 Харчові технології
Освітня програма: Технології в ресторанному господарстві
Освітньо-професійний ступінь |
фаховий молодший бакалавр з харчових технологій |
Передумови |
Денна форма:
|
Форма навчання |
Денна форма навчання |
Термін навчання |
Денна форма:
|
Вступні випробування |
Денна форма:
|
Актуальність професії
Розвиток харчової промисловості та ресторанного бізнесу в Україні тісно пов’язаний з широким впровадженням нових типів підприємств, сучасних технологій виробництва харчових продуктів, застосуванням економіко-математичних методів і автоматизованих систем управління. Все це потребує підготовки фахівців широкого профілю з глибоким діапазоном знань у галузі ресторанного господарства. Зокрема, фахівців, які здатні генерувати нові унікальні ідеї приготування та презентації страв і реалізувати їх у закладах ресторанного господарства.
Перспективність професії
Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій це:
- цікава та різноманітна робота;
- можливість сучасно, по-новому організовувати роботу закладів ресторанного господарства;
- творчий підхід до приготування та презентації кулінарної продукції;
- можливість розробляти авторські фірмові страви;
- перспектива кар’єрного зростання.
Професійні компетенції
Сучасний фахівець з харчових технологій – це всебічно розвинена особистість.
Він повинен знати:
- особливості ресторанного господарства, його задачі та перспективи розвитку;
- основи підприємництва та управлінської діяльності, економіку підприємств різних типів;
- новітні напрямки технології виробництва кулінарної продукції;
- організацію виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства;
- сучасне устаткування підприємств харчування;
- основи стандартизації, контроль якості продукції та правила виробничої санітарії.
Повинен вміти:
- проявляти самостійність, принциповість та творчий підхід до роботи;
- готувати та презентувати кулінарну продукцію;
- організовувати виробництво кулінарної продукції у закладах ресторанного господарства;
- аналізувати проблеми та прогнозувати результат;
- приймати рішення в умовах сучасного виробництва.
Спеціальні дисципліни, які вивчають студенти:
- Організація виробництва в закладах ресторанного господарства
- Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства
- Технологія виробництва кулінарної продукції
- Технологія борошняних кондитерських виробів
- Етнічні кухні
- Процеси та апарати харчових виробництв
- Санітарія та гігієна
- Основи стандартизації, контролю якості харчової продукції
- Основи підприємницької та управлінської діяльності
- Устаткування закладів ресторанного господарства та основи електротехніки
- Технічне креслення
- Іноземна мова за професійним спрямуванням
Працевлаштування фахівців з харчових технологій
Випускники коледжу можуть працювати на таких підприємствах:
- Кафе, бар, ресторан, їдальня;
- Їдальня при дошкільному навчальному закладі;
- Кулінарні цеха торговельної мережі.
Посади, які можуть займати фахівці з харчових технологій:
- Технік-технолог з виробництва харчової продукції;
- Офіціант;
- Метрдотель;
- Кухар;
- Виробник харчових напівфабрикатів;
- Кухар дитячого харчування.
Після закінчення навчання в коледжі випускники можуть продовжити навчання за ступеневою освітою у вищих навчальних закладах України, які готують спеціалістів за напрямом підготовки «Харчові технології», в першу чергу в Державному торговельно-економічному університеті та у Вінницькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ.
Більш детальна інформація про спеціальність
Долучення | Розмір |
---|---|
![]() | 12.21 МБ |
![]() | 594.12 КБ |
![]() | 667.86 КБ |