Відокремлений структурний підрозділ "Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"
ввул. Київська, 80, Вінниця, 21022, (0432)66-50-05, (096)760-54-48, vtet@mail.vinnica.ua
Галузь знань 07 Управління та адміністрування
Спеціальність 071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»
Освітня програма «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»
Освітньо-професійний ступінь
|
фаховий молодший бакалавр з управління та адміністрування |
Передумови |
Денна форма:
|
Форма навчання |
Денна форма навчання |
Термін навчання |
Денна форма:
|
Актуальність професії
У зв’язку з трансформацією економіки в цілому в Україні відбулася зміна системної ролі бухгалтерського обліку. В Україні широко впроваджуються нові типи підприємств різних форм власності, організаційно-правових форм господарювання та видів економічної діяльності, застосовуються спеціалізовані інформаційні системи і комп'ютерні технології для обліку, аналізу, контролю, аудиту та оподаткування, економіко-математичні методи і автоматизовані системи управління. Все це потребує підготовки фахівців широкого профілю з глибоким і різноманітним діапазоном знань.
Перспективність професії
Фаховий молодший бакалавр з управління та адміністрування це:
- цікава та різноманітна робота;
- можливість сучасно, по-новому організовувати роботу підприємств різних форм власності, організаційно-правових форм господарювання та видів економічної діяльності;
- творчий підхід до ведення та організації обліку, господарської діяльності підприємства;
- перспектива кар’єрного зростання.
Професійні компетенції
Сучасний фахівець з управління та адміністрування – це всебічно розвинена особистість.
Він повинен знати:
- економічні категорії, закони, причинно-наслідкові та функціональні зв'язки, які існують між процесами та явищами на різних рівнях економічних систем;
- сутність об'єктів обліку, аналізу, контролю, аудиту, оподаткування та розуміти їх роль і місце в господарській діяльності;
- механізми функціонування бюджетної і податкової систем України та враховувати їх особливості з метою організації обліку, вибору системи оподаткування та формування звітності на підприємствах;
- особливості практики здійснення обліку, аналізу, контролю, аудиту та оподаткування діяльності підприємств різних форм власності, організаційно-правових форм господарювання та видів економічної діяльності;
- організаційно-економічний механізм управління підприємством та оцінювати ефективність прийняття рішень з використанням обліково- аналітичної інформації;
- напрями підвищення ефективності формування фінансових ресурсів, їх розподілу та контролю використання на рівні підприємств різних організаційно-правових форм власності.
Повинен вміти:
- застосовувати знання державної та іноземної мови для формування ділових паперів і спілкування у професійній діяльності;
- визначати сутність об'єктів обліку, аналізу, контролю, аудиту, оподаткування та розуміти їх роль і місце в господарській діяльності;
- застосовувати спеціалізовані інформаційні системи і комп'ютерні технології для обліку, аналізу, контролю, аудиту та оподаткування;
- ідентифікувати та оцінювати ризики господарської діяльності підприємств;
- застосовувати економіко-математичні методи в обраній професії;
- працювати як самостійно, так і в команді, проявляти лідерські якості та відповідальність у роботі, дотримуватися етичних принципів, поважати індивідуальне та культурне різноманіття.
Спеціальні дисципліни, які вивчають студенти:
- Інформаційні системи і технології в обліку
- Організація обліку на підприємствах малого бізнесу
- Облік і звітність у бюджетних установах
- Бухгалтерська звітність підприємств
- Фінансовий облік
- Контроль і ревізія
- Податкова система
- Казначейська справа
- Економічний аналіз
- Фінанси
- Гроші і кредит
Працевлаштування фахівців з управління та адміністрування
Випускники коледжу можуть працювати на таких підприємствах:
- секторах промисловості, бізнесу та органах державного управління;
- фінансових установах(банках, страхових компаніях тощо);
- сфері надання державних послуг;
- престижних міжнародних компаніях;
- торговельних підприємствах;
- туристичних компаніях;
- управліннях експортно-імпортними операціями підприємств;
- Інтернет-підприємництві.
Посади, які можуть займати фахівці з виробництва харчової продукції
- Бухгалтер;
- Завідувач каси;
- Касир-експерт;
- Інспектор з інвентаризації;
- Інспектор-ревізор;
- Працівник податкової системи, казначейства, фінансово-кредитних установ, банків тощо.
Після закінчення навчання в коледжі випускники можуть продовжити навчання за ступеневою освітою у вищих навчальних закладах України, які готують спеціалістів за напрямом підготовки «Облік і оподаткування», в першу чергу в Державному торговельно-економічному університеті та у Вінницькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ.
Більш детальна інформація про спеціальність
Долучення | Розмір |
---|---|
![]() | 540.98 КБ |
![]() | 10.53 МБ |
![]() | 491.51 КБ |