04 квітня 2025 року завідувач відділення харчових технологій та філології Ірина Кублінська та голова циклової комісії харчових технологій, готельно-ресторанної справи та туризму Людмила Матвієнко взяли участь у роботі круглого столу на тему: «Підготовка фахівців для харчової галузі: гармонізація ринку праці та ринку освітянських послуг», який був організований ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти».
Мета заходу - обговорення актуальних питань підготовки кваліфікованих кадрів для ринку праці, налагодження ефективної взаємодії між закладами освіти та роботодавцями, визначення перспектив розвитку освітніх програм відповідно до вимог виробництва.
Учасники круглого столу: представники закладів фахової передвищої освіти, які здійснюють підготовку фахівців для харчової галузі; роботодавці – представники підприємств харчової промисловості; представники органів державної влади, відповідальних за освіту та розвиток харчової галузі; експерти та фахівці у сфері освіти та харчової промисловості.
Даний захід - важлива подія, яка сприятиме розвитку харчової галузі та підвищенню якості фахової передвищої освіти.