Історичний урок єднання «Нехай не розмежованою залишається навіки»

Соборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність.  Подвиги героїв України ХХІ століття доводять, що бажання українців жити в соборній Україні тільки укріпилося. Це бажання, яке тече по жилах нових поколінь українців, обов’язково допоможе їм вирости гідними громадянами своєї держави.

З метою виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини, людської гідності, формування національної свідомості студентів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, викладачами Шмалій Л.І., Пугачем Ю.П. проведено історичний урок єднання «Нехай не розмежованою залишається навіки». Захід пройшов у форматі круглого столу. Студенти розмірковували над питанням «Що для мене Україна», розповідали історичну довідку про День Соборності України та обговорювали, що можна зробити для зміцнення своєї країни.

Перед студентами виступила завідувач науково-дослідницького відділу новітньої історії Вінницького краєзнавчого музею Семенко Лариса Іванівна. Науковець розповіла про цікаві та невідомі широкому загалу історичні факти, подарувала коледжу добірку документальних матеріалів про «Буремні події Української Революції 1917-1921 р.р. на теренах Поділля».

Завершився урок єднання створенням «живого ланцюга» - символа духовної єдності та свободи українського народу.

Вітаємо всіх українців з Днем Соборності! Бажаємо зберігати силу духу, бадьорість і оптимізм. Нехай в кожній родині панує мир і спокій, любов і взаєморозуміння.