День пам’яток історії та культури в Україні

18 квітня у коледжі був проведений захід до Дня пам’яток історії та культури в Україні під керівництвом Антонюк О.О., Пащенко І.І. та Фадєєвої Т.Ю.

Викладачі та студенти мали на меті проаналізувати різноманіття культурної спадщини України, створеної зусиллями українського народу, відзначити її цінність та необхідність збереження для майбутніх поколінь.

День пам’яток історії та культури відзначається в Україні з 1999 року. Дата цього свята вибрана не випадково! 18 квітня – це Міжнародний день пам'яток і визначних місць започаткований Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних місць, створеної при ЮНЕСКО. Девізом Міжнародного дня пам'яток та історичних місць стали слова: "Збережемо нашу історичну Батьківщину".

Під час заходу викладачі та студенти знайомили присутніх з історією Дня пам’яток історії та культури, розповідали про важливість збереження пам’яток, показували неймовірно прекрасні фото туристичних місцевостей зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а також перлини нашої маленької Батьківщини – Вінниччини. Презентації та розповіді перемежовувались прямими включеннями з вулиць Вінниці, де студенти, стоячи поряд з найпопулярнішими пам’ятками міста, розповідали про них.

Україна дуже багата на культурні пам'ятники та історичні визначні пам'ятки. Тільки від нас залежить, чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними, доторкнутися до минулого. Вивчайте та бережіть свою історію! Подорожуйте по своїй землі!