Багато чого не зробиш, поки не вивчишся. Але багато треба зробити, щоб навчитись.
Конфуцій
Завідувач відділення – Кублінська Ірина Анатоліївна
Кублінська І.А. працює у коледжі викладачем технологічних дисциплін з 2014 року. У 2000 році закінчила Уманський державний педагогічний університет та отримала спеціальність «Педагогіка і методика середньої освіти. Біологія» , у 2010 році – Одеську національну харчову академію за спеціальністю « Технологія харчування», у 2018 році - аспірантуру ДТЕУ. Має науковий ступінь – кандидат технічних наук. Педагогічний стаж становить 23 роки.
Протягом останніх років у світі спостерігається стрімкий та інтенсивний розвиток практично всіх сфер людського життя. Прогресивним є розвиток технологій, ІТ, філології та гуманірних наук. Не залишається осторонь і Україна. Безсумнівно, прогрес та активні зміни ведуть за собою модернізацію та реформування системи освіти, оскільки в найближчі роки наша держава потребуватиме кваліфікованих працівників. Такий розвиток подій забезпечить економічну стабільність і сприятиме конкурентоспроможності України на світовому ринку праці. Тому якісна освіта та фахова компетентність є визначальним фактором для успішної самореалізації молоді у сучасному світі та в Україні зокрема.
На відділенні харчових технологій та філології здійснюється підготовка фахових молодших бакалаврів зі спеціальностей:
181 «Харчові технології» ОПП «Технології в ресторанному господарстві».
Спеціальність технолога в закладах ресторанного господарства завжди була і є затребуваною. Такі фахівці потрібні у їдальнях, кав’ярнях, кафе, ресторанах, адже технолог контролює дотримання послідовності та якості операцій, щодо приготування страв та кулінарних виробів; відповідає за розробку та впровадження нових рецептур та технологій виробництва харчових продуктів; контролює ефективність організації праці; вирішує технологічні і виробничі проблеми в закладах ресторанного господарства; забезпечує високу якість кулінарної продукції для збереження здоров'я споживачів.
Якщо Ви маєте бажання працювати у галузі харчування та захоплюєтесь кулінарією, то спеціальність технолога в ресторанному господарстві може стати відмінним вибором для Вас!
035 «Філологія» ОПП «Германські мови та літератури (переклад включно), перша - англійська», «Англійська мова та література (переклад включно) і польська мова»
Спеціальність філолога та перекладача на сучасному ринку праці вважається однією з найбільш затребуваних. В Україні попит на висококваліфікованих фахівців, які володіють іноземними мовами, зокрема англійською, німецькою та польською, зумовлений інтеграційними процесами, програмами культурних й освітніх обмінів, значним розширенням ділових контактів, розвитком міжнародного туризму. Перекладач має змогу спілкуватися з різними людьми, бути очевидцем важливих заходів, вивчати історію й культуру іншої країни.
Викладачі циклової комісії філології під час проведення занять активно використовують різноманітні форми та методи навчання, застосовують мультимедійні інформаційні технології, що активізують пізнавальну діяльність здобувачів освіти.
Навчаючись за нашими освітніми програмами, ви сформуєте низку загальних і фахових компетентностей, які допоможуть вам у подальшій роботі.
Отже, ми радо запрошуємо доєднатися до нашої дружньої родини – ВСП «ВТЕФК ДТЕУ»!