До дня народження Л.Костенко

Вона мріяла літати, а працювала педагогом. І тільки розкривши свій талант, стала «невловимою королевою української поезії», а слова її ширилися у світі, як «високовольтні лінії духу»...
 
19 березня 2021 року Ліна Василівна Костенко відзначає свій 91-й день народження. Геніальна українська поетеса, шістдесятниця, лауреатка багатьох премій, відзнак, нагород, народна улюблениця мільйонної армії шанувальників її творчості.
 
Це ЖІНКА-ГЕРОЙ, котра принципово відмовилася від Премії Золотий Письменник України та звання Героя України, мотивуючи, що ці нагороди «як політична біжутерія їй не потрібні», адже у неї головне – Ім’я. Одна з найвпливовіших жінок сучасної України, яка стала незаперечним моральним авторитетом для українців. Вона ніколи не боялася влади. Пише, що хоче і говорить, що думає.
 
Вона переконує нас, що слова «незалежність» і «свобода» існують в мові не просто так. А останніх 10 років ігнорує різні світські заходи та не спілкується з пресою, бо це для неї «пусті теревеньки». Сила волі та її незламність вражають. Вона сучасна і активна користувач інтернету, а постать її жодного разу не була заплямована безглуздими дурницями в токсично засміченому інформаційному просторі. 
 
Її поезія – про жінку, любов, красу рідної мови і України – це словесна зброя, яка надихає і окриляє.