КОНСЮМЕРСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ

У ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» з метою популяризації спеціальності «Підприємництво та торгівля» та з нагоди відзначення Всесвітнього дня прав споживачів в період з 18.03. по 22.03.2024р. відділенням бізнесу та управління проведений Консюмерський фестиваль.

У рамках фестивалю відбулися: зустрічі з провідним спеціалістом Держпродспоживслужби у Вінницькій області Білик Ю., менеджером з персоналу Шинкарук О. ТОВ НВП «Аргон», ворк-шопи, бліц-інфо, квести, майстер-класи, інтерактивні ігри, інформаційний дайджест, презентації, тренінги зі стейкголдерами та інші цікаві заходи, що були передбачені планом.

Актуальними питаннями Консюмерського фестивалю 2024 року стали:

  • «Знай, відстоюй права споживачів»;
  • «Захисти себе і свої споживчі права»;
  • «Ні – недобросовісній рекламі»;
  • «Студентство на сторожі якості та безпечності товарів та послуг»;
  • «Проблеми продажу товарів через інтернет-магазини»;
  • «Освідчений споживач – здоровий споживач»;
  • «Корисність чи шкода енергетичних напоїв»;
  • «Експрес-метод визначення якості товарів: кисломолочний сир, мило» тощо.

У відповідності до договору про співпрацю з Вінницьким торговельно-економічним інститутом ДТЕУ доктором економічних наук, професором кафедри товарознавства, експертизи та торговельного підприємництва Шарком В. разом зі студентами інституту було проведено інтерактивну гру «Впізнай бренд».

Студенти спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» виготовили власні відеоролики з дослідження якості товарів, споживацької реклами та представили учасникам заходів для обговорення.

Активними учасниками заходу стали студенти відділення бізнесу та управління групи ПТ-90 Бабюк В., Верхова А., Гринчук В., Григоренко О., Драч М., Кватернюк В., Потайчук К., Студілко С., Швець А.; викладачі циклової комісії фінансово-економічних дисциплін та підприємництва Величко Л.В., Солоненко Л.М., Петрань С.В.

Робота Консюмерського фестивалю була спрямована на формування ефективних рішень із питань захисту прав споживачів і забезпечення високих стандартів виробництва товарів та послуг.