«Нам берегти тебе , соборну і єдину. І нам твою історію творить»

До Дня Соборності України 20.01.2023 року в коледжі ВСП «ВТЕФК ДТЕУ» викладачем історії Павлюк Л.Д. дистанційно проведено патріотичну виховну годину для студентів першого курсу: «Нам берегти тебе, соборну і єдину. І нам твою історію творить».

Студенти разом з викладачем переглянули віртуальну тематичну виставку до Дня Соборності, яку підготувала бібліотека коледжу. Студенти пригадали основні історичні події, що зумовили об’єднання українських земель. «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

Цей факт руйнує твердження російської пропаганди, буцімто Української держави не існувало, її вигадали більшовики. Саме зараз, як ніколи раніше, в період російсько – української війни ця подія набуває особливого значення. 

Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі. Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України. Це – основоположна віха українського державотворення.