Виховний захід «Кіборги Крут. Внесок в історію, пам’ять та шана від нащадків»

27.01.2023 р. у ВСП «ВТЕФК ДТЕУ» викладачем Пащенко І.І. проведено виховний захід з теми: «Кіборги Крут. Внесок в історію, пам’ять та шана від нащадків». На зустріч було запрошено студентів груп Ф-3, ФБС-14 та викладачів.
Мета заходу: розширити знання студентів про трагічні події січня 1918 року під Крутами, виховувати інтерес, повагу і почуття до історичного минулого своєї країни, любові до свого народу, до борців за незалежність України.
29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
Бій під Крутами став успішною оборонною операцією. Наступ переважаючих сил ворога було зупинено на декілька днів. Це дало змогу представникам Української Народної Республіки підписати Брестський мирний договір із країнами Четверного союзу.
З доповідями виступили студенти: Коліжук Катерина «Історичні передумови битви під Крутами» (ФБС-14); Папанага Марина «Перебіг битви під Крутами» (ФБС-13), Димнова Анжеліка «Учасники бою під Крутами» (ФБС-14); Марченко Олександра «Оцінки битви під Крутами в різні періоди української історії» (ФБС-14).
Сміливість та жертовність крутянців зробила їх прикладом для майбутніх поколінь України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в російсько-українській війні. Тому героїв Крут у публіцистиці часто називають «першими кіборгами».