Квест до Дня пам’яток історії та культури в Україні (Міжнародний день пам’яток визначних місць)

18 квітня під егідою ЮНЕСКО відзначають Міжнародний день пам'яток та визначних місць. Мета цього дня – підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження для наступних поколінь. З 1999 року це свято є офіційним і в Україні, відзначається як День пам'яток історії та культури.
В 1990-2000-х роках актуальним було питання збереження пам'яток від їх руйнування в ході збройних конфліктів – у Боснії, Хорватії, Грузії, Азербайджані, Афганістані. Наразі це питання торкнулось і України.
Як не згадати у цій ситуації численні обстріли історичного центру Чернігова, Харкова, знищення музеїв на сході та півдні України, знищення церков та інших культових споруд. Все це в сукупності лише збільшує актуальність сьогоднішнього дня.
Для залучення широкого кола студентів та їх зацікавлення такою тематикою викладачі Бондарчук А.А. та Фадєєва Т.Ю. провели квест до Дня пам’яток історії та культури в Україні. На станціях квесту студенти мандрували визначними місцями України (з’ясовуючи їх розташування на карті), розгадували філворд. На англомовних станціях (бо Україна – це Європа!!!) визначали пам’ятки по фото та відповідали на питання вікторини.
У квесті перемогла команда групи Ф-2, з невеличким відривом у 1 бал друге місце посіли студенти групи Т-8. Вітаємо переможців! Дякуємо всім за участь та активність!