Майстеркласи у рамках проєкту «Українська піч мандрує світом»

Відновлення і популяризація забутих українських страв є важливим завданням для збереження національної кулінарної спадщини та культурної ідентичності, яке втілюється в життя студентської спільноти коледжу.
Зокрема, 28 лютого 2024 року викладачі циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи Матвієнко Л.А, Пугач Ю.П., Безрученко О.М., Гриньова О.В. і керівники ГО «Народна територія щастя» Валентина Погребняк та Ірина Ільченко в рамках проєкту «Українська піч мандрує світом» організували майстеркласи «Відродження старовинних традиційних українських страв», «Оформлення меню стародавнім українським прописом».
В ході заходу підписано угоду про співпрацю між ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» і ГО «Народна територія щастя».
Студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Харчові технології» ОПП «Технології в ресторанному господарстві» мали можливість безпосередньо взяти участь в майстеркласах з письма стародавнім українським прописом та приготуванні старовинних традиційних українських страв: засипана капуста пшоном, січеники з риби, корж на сироватці та узвар.
Присутні на майстеркласі з неабияким ентузіазмом створювали рукописні меню гетьманським краснописом та сучасною каліграфією. Студенти, роботи яких були найкращими, відзначені подяками та смаколиками.
Закінчився захід спільною дегустацією старовинних традиційних українських страв, які викликали у присутніх позитивні емоції.
Дякуємо за чудову ініціативу засновницям ГО «Народна територія щастя» Валентині Погребняк та Ірині Ільченко, можливість долучитися до цінних надбань наших предків, як запоруки здорової нації в майбутньому.