ПРЕС-ТУР ВІННИЧЧИНОЮ "Подорож за враженнями"

17 жовтня з метою популяризації туризму на Вінниччині Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації був організований Прес-тур по туристичним об'єктам Вінниччини. Учасниками туру стали представники електронних ЗМІ, вінницькі журналісти, співробітники туристичних агенцій, викладачі навчальних закладів спеціальності "Туризм".
Від нашого коледжу взяти участь у прес-турі мали змогу: викладач туристичних дисциплін Антонюк Олена Олександрівна та студентка групи Т-3 Зіміна Діана.
Програма туру була розроблена комплексно та цікаво, включаючи в себе такі напрями туризму як :
-культурно-пізнавальний туризм,
-релігійний туризм,
-лікувально-оздоровчий туризм,
-зелений туризм.
Першим об'єктом туру було смт. Браїлів Жмеринського району, яке має цікаву історію і багато туристичних об'єктів, що приваблюють туристів. Зокрема, відвідали Державний музей П.І.Чайковського і Н.Ф.фон-Мекк, розміщений у колишньому палаці фон-Мекків(пам’ятка архітектури XIXст.). Далі маршрут туру змінив свій напрямок до с.Гайове Барського району. "Родзинкою" туру , яка не залишила нікого з учасників без приємних вражень та емоцій була Садиба "Подільська родина", де ми мали змогу "відпочити душею", насолодитися майстер класами з випічки традиційних весільних короваїв та "журавликів щястя" та скуштувати смаколиків домашньої кухні. В цій садибі першими почали просувати «зелений туризм» на Вінниччині. Для наймолодших відвідувачів тут цікава програма "Цікаве село Гайове для дітей".
Далі тур проліг в сторону м.Хмільник до санаторію "Медичний центр реабілітації залізничників". Санаторій " МЦР Залізничників" працює, починаючи з 2005 року, за цей час тут оздоровилися багато тисяч гостей, більша частина з яких повертаються сюди традиційно знову і знову. На закінчення та для підведення підсумків дня ми відвідали заміський комплекс "Батерфляй", де директор комплексу гостинно зустріла та провела для нас екскурсію по території, презентуючи інфраструктуру для розвитку ділового туризму.
Поділившись враженнями, отримавши безліч нових знайомств, знань, емоцій повернулась до рідного міста. Прес-тур залишив приємні враження і розуміння того, що наша область дійсно багата на рекреаційно-туристичні ресурси і має потужний потенціал для розвитку туризму. А ще прийшло розуміння, що туристичні об'єкти оживають, торкаються душі туристів завдяки небайдужим, закоханим у свою справу, людям!