«У їхніх серцях жила Україна»

20.02.2024 у ВСП "Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ" проведено заходи присвячені Героям Небесної Сотні.
Викладачем історії Шмалій Л.М. та учасниками історично-правового гуртка проведено годину памʼяті «У їхніх серцях жила Україна». Розповідь про історичні події Майдану супроводжувалась переглядам презентації «Небесна Сотня поіменно». Бібліотекар коледжу Колісник Г.Д. та запрошені представники Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Валентина Отамановського провели виховний захід «Небесна сотня білих журавлів». В пам'яті "оживали" події десятирічної давності, студенти вкотре переконувались, що "коріння" сьогоднішніх подій йде саме із зими 2014.
Присутні на заходах вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання та запалюванням свічки памʼяті.
«Хто, як не я?» – питають очі траурних фотографій Героїв Небесної Сотні. «Хто як не я?» – досі відлунням звучить на Майдані. Юні та сивочолі. Багатодітні батьки та одинаки. Заробітчани та кандидати наук. Абсурдність - різні і такі схожі. Кожен герой повстав проти насилля, несправедливості та брутального ігнорування волі українського народу. Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України. І це не пафосні слова. Це реальність. Герої Небесної Сотні своїм прикладом показали силу та незалежність українського духу.
Слава Україні!
Героям слава!