ВИХОВНА ГОДИНА ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ «БЕЗСМЕРТНА ДОНЬКА МУДРОГО НАРОДУ»

«Ні! я жива! Я буду вічно жити!
Я в серці маю те, що не вмирає»
25 лютого 2024 року відзначаємо 153 річницю від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) – видатної української письменниці, перекладачки, громадської діячки. Вона належить до того неширокого кола геніальних особистостей, що своїм талантом та звитяжною працею підносять і звеличують дух народу, відкривають йому ширші горизонти буття, дають поштовх до повноцінного самовідчуття й розвитку.
Бібліотекарем коледжу Колісник Г.Д. та викладачем української мови і літератури Мельник О.В. була проведена виховна година до дня народження Лесі Українки на тему: «Безсмертна донька мудрого народу», у якій взяли участь студенти груп ПТ-94, ТРГ-154, ГРС-9, ФБС-15. Мета заходу: передати силу та глибину поетичного світу Лесі Українки, розвивати вміння студентів виразно читати поезію напам’ять, виховувати любов і повагу до творчої спадщини поетеси. Студенти мали можливість пригадати життєпис Лариси Косач, переглянути онлайн-виставку, відповісти на питання вікторини «Що ти знаєш про Лесю Українку?», насолодитися поетичними творами у виконанні Катерини Терещук (ТРГ-154), Дарії Степанової (ТРГ-154), Аліни Чуй (ГРС-9), Людмили Дяченко (ФБС-15).
Вшанування пам’яті Лесі Українки є надзвичайно важливою традицією, адже це титан літератури й людина, яка зробила безцінний внесок у розвиток української культури. Тому ми повинні плекати її творчість і не забувати про літературні скарби, які вона нам подарувала. Тому що для нас, сучасників, вони є усвідомленням того, наскільки поетка випереджала час. Її твори є актуальними й сьогодні, коли весь український народ мужньо і незламно стоїть у боротьбі за свою ідентичність, свободу, за рідну Україну!