Календар матеріалів

18 Травень 2023

Вишиванка - від минулого до сьогодення

Українська вишиванка – це те, без чого важко уявити культуру та історію нашого народу. Кольоровими нитками вона вплетена в українські традиції. І найважливіше те, що вишита сорочка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і сьогодні.
Кожний третій четвер травня Україна відзначає Всесвітній День вишиванки. Підтримуючи українські традиції викладачі та студенти ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» одягли вишиті сорочки, щоб долучитись до свята, яке покликане зберегти споконвічні народні звичаї.

«Лялька-мотанка - духовний символ українського народу»

Сімнадцятого травня 2023 року у ВСП «ВТЕФК ДТЕУ» відбувся майстер-клас «Лялька-мотанка - духовний символ українського народу». Викладач української мови та літератури Лаврова О. Р. разом зі студентами груп Т-9 та Т-8 виготовили ляльки-обереги. Традиційно такі іграшки «кутаються» лише у натуральні тканини та матеріали, а при їх творенні не використовуються гострі предмети – ножі, ножиці, голки. Кожен присутній перед створенням ляльки загадав бажання, яке обов’язково здійсниться з допомогою Бажаниці.

“Вишивана моя Україна”

18 травня 2023 року у ВСП "Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ" проведено традиційне свято “Вишивана моя Україна”!
Сьогодні ці свято актуальне, як ніколи, адже вишиванка — це символ українського народу, який зберігає його коріння, ідентичність та розуміння себе. Головною метою цього свята є вберегти та продовжити традицію носити український національний одяг.

Перемога у обласній олімпіаді з історії України серед здобувачів освіти закладів фахової передвищої освіти Вінницької області.

Таланти наших студентів стали запорукою інтелектуального розвитку країни та є сприятливим фактором національного престижу. 11 травня 2023р. на базі Вінницького транспортного фахового коледжу була проведена обласна олімпіада з історії України серед здобувачів освіти закладів фахової передвищої освіти Вінницької області.
В олімпіаді взяли участь 21 студент закладів фахової передвищої освіти Вінницької області.

Виховна година з теми "Математика і вишиванка"

17 травня 2023 року керівником групи ФБС-15 Сачок А.М. було проведено виховну годину з теми "Математика і вишиванка" .
Здається, що нічого спільного немає між математикою і рукоділлям. Проте погляньмо ширше і глибше. Українська вишиванка має різноманітні візерунки. Якщо придивитися, то там можна побачити кола, ромби, крапки, квадрати, трикутники, спіралі тощо. Також за допомогою вже згаданих геометричних фігур можна розгледіти своєрідні цифри і букви – символи для запису відповідно чисел і слів.

Квест до Дня Європи в Україні

8 травня 2023 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про святкування Дня Європи 9-го травня разом з усіма країнами ЄС.
Сьогодні цей день набув для нас особливого значення, адже країни ЄС стали для України справжніми друзями та помічниками. А українські воїни є для європейців міцним щитом, який боронить всю демократичну Європу від агресії росії.