Календар матеріалів

26 Травень 2023

SUPER TRANSLATOR

У ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» 24 травня 2023 року за ініціативи викладачів іноземної мови Радудік О.Є. та Телячук Н.В. разом зі студентами випускної групи Ф-1 було проведено позанавчальний захід-вікторина «Super translator». Учасники конкурсу виборювали перемогу в три етапи. Перший етап передбачав знаходження  еквівалентності перекладу фразеологізмів, другий – особливості вживання англійської лексики у певних мовленнєвих ситуаціях, на третьому етапі потрібно було знайти у тексті «фальшивих друзів» перекладачів та звернути увагу на їх тлумачення.

КРУГЛИЙ СТІЛ: «ПРОБЛЕМИ ВИВЧЕННЯ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДОЗНАВСТВА»

У ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» до Дня філолога 25 травня 2023 року викладачами ЦК філології було проведено засідання круглого столу  «Проблеми вивчення філології та перекладознавства».

Відкрила захід кандидат філологічних наук Мельник О.А., котра привітала усіх присутніх із Днем філолога, окреслила завдання та план заходу. Робота секцій велася у трьох напрямах – дослідження з української мови, з іноземної мови та перекладу та з української літератури.

Учасники засідання розглянули такі питання: