Календар матеріалів

19 Травень 2023

ЗАНЯТТЯ-ЕКСКУРСІЯ В КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ

Цього року датою 18 травня об’єднано дві події. Сімдесят дев’ять років тому проти кримськотатарського народу був скоєний злочин геноциду. Людей позбавили рідного дому і намагалися стерти пам'ять, позбавити права на життя. Усі українці зараз упізнають те ж саме зло, яке через роки повернулося, змінивши символи, але не змінивши своєї сутності. Знову депортація, знову геноцид і знову брехня. Проте сьогодні в цей день ми святкуємо ще й День вишиванки. На сорочках та сукнях з’явилися орнаменти, які символізують єдність, силу, прагнення до життя та показують, якою міцною є наша культура.

18 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГЕНОЦИДУ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО НАРОДУ

18 травня 2023 року у ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» викладачем Павлюк Л.Д. проведено виховний захід присвячений річниці пам’яті жертв геноциду кримськотатарського. Студенти І курсу разом із викладачем пригадали одну із самих трагічних сторінок в історії кримських татар.
8 травня 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар. У цей день вшановують пам'ять жертв цього злочину (під час головної хвилі депортації 18-20 травня було виселено 180 014 осіб), а також відзначають його як День боротьби за права кримськотатарського народу.