Міжвузівська науково-практична конференція «Розвиток внутрішнього туризму в Україні: проблеми та перспективи»

У ВСП «ВТЕФК КНТЕУ» 13 жовтня 2021 року відбулася Міжвузівська науково-практична конференція «Розвиток внутрішнього туризму в Україні: проблеми та перспективи». Географія учасників конференції охопила науковців, педагогічних працівників та студентів спеціальності 242 «Туризм» із закладів освіти Вінниці, Києва, Житомира, Коростишева, Ужгорода, Хмельницького, Чернігова, Тульчина, Іллінців.
Останні роки з кардинальними карантинними обмеженнями стали поштовхом до розвитку внутрішнього туризму в Україні, з'явилися нові форми і напрямки туризму, кожен регіон напрацював ряд нових, цікавих туристичних продуктів.
Учасників конференції привітала в.о.директора коледжу Наталія Лозовська, яка ознайомила присутніх з навчальним закладом та основними здобутками педагогічного колективу. До роботи конференції долучилися представники державних органів влади та місцевого самоврядування, туристичного бізнесу, науковці та студенти. На пленарному засіданні Олександр Вешелені, директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради розповів учасникам чому Вінниця є туристичним магнітом та про кроки до втілення стратегії розвитку туризму міста Вінниці.
Вега Кулявець, заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА – начальник управління торгівлі, сфери послуг та туризму і Наталія Музика, начальник відділу туризму Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА розглянули стратегічні напрямки розвитку туризму у Вінницькій області та презентували гостям туристичний бренд Вінниччини «Вінниччина – подорож за враженнями!». Наталія Гижко, директорка АРР Вінницької області ознайомила учасників із поняттям смарт-спеціалізація регіону та її можливостями для розвитку медичного туризму на Вінниччині.
Михайло Полинцев, ст. викладач, методист економіко-правового технікуму при МАУП з м. Київ акцентував увагу на зацікавленості туристів тематичними, нестандартними екскурсіями. Поділився досвідом досліджень історії відомих династій на прикладі українських резиденцій династії Потоцьких.
Тетяна Валуйська, маркетолог ЦР "Дунстан" поділилася досвідом створення і роботи ЦР «Дунстан». Про шляхи формування інвестиційної привабливості туризму в Україні доповіла Катерина Антонюк, асистент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ВТЕІ КНТЕУ.
Альона Набокова, Інна Федиришина, студентки ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ» підняли нагальну тему забезпечення рівних можливостей та безбар’єрного доступу до туристичних об'єктів для всіх груп суспільства, в тому числі і маломобільних.
Обмін думками і результатами досліджень продовжився і на секційних засіданнях, де активними доповідачами були студенти та викладачі багатьох закладів освіти.
За час роботи конференції учасники здобули знання про регіональні особливості розвитку туристичної галузі, ознайомилися з новими тенденціями внутрішнього туризму.