У ВТЕКоледжі КНТЕУ відбулося засідання методичної ради № 5 "ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ"

26.11.2020 року у ВТЕКоледжі КНТЕУ відбулося засідання методичної ради № 5 з теми "ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ".
Порядок денний:
1. Новації у технічному та програмному забезпеченні освітнього процесу в коледжі та їх очікувана результативність (доповідач Вітюк А.М.).
2. Аналіз впровадження технологій дистанційного навчання в освітній процес: технічні аспекти, переваги, перспективи (доповідач Савлук Л.І.).
3. Розгляд методичних матеріалів викладачів які атестуються: методичні розробки, узагальнені досвіди, проєкти на конкурси, розроблені методичні матеріали до відкритих занять/заходів, видані навчальні посібники тощо (доповідачі: Гриньова А.В.. Демчук К.І., Морозюк Н.В., Побірська І.В., Тімошенко Н.М., Тичук Т.О., Фадєєва Т.Ю.).
Спеціальний гість - спікер - Павлюк Богдан Валерійович, старший викладач ЗВО "Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж", викладач-спеціаліст вищої категорії, поділився досвідом використання, вигодою та користю платформи Collaborator, яка впроваджена у їх коледжі.
Вітюк А.М. детально розповів та продемонстрував можливості корпоративної платформи - G Suite for Education, впровадженої у ВТЕКоледжі КНТЕУ. Зупинився також на популярній у закладах освіти платформі Moodle — системі управління курсами (електронне навчання), також відомої як система управління навчанням або віртуальне навчальне середовище. Розповів і продемонстрував нові можливості додатків корпоративних акаунтів Google Classroom та Google Meet.
При розгляді питання "Аналіз впровадження технологій дистанційного навчання в освітній процес: технічні аспекти, переваги, перспективи" завідувач навчально-методичного кабінету Савлук Л.І. акцентувала увагу на нормативних вимогах до організації дистанційного навчання; технологічних аспектах та платформах, які використовуються в коледжі - платформа Google Classroom, плюсах і мІнусах Zoom та відеозустрічей у Google Meet; організації моніторингу дистанційного навчання; створення електронного розкладу занять; звернула увагу на проблемні місця ДН в коледжі.
Схвальні відгуки за навчально-методичні та наукові досягнення в роботі (численні наукові публікації, дисертаційні дослідження, участь у науково-практичних конференціях, перемоги у міжнародних та всеукраїнських конкурсах, методичні розробки тощо) отримали викладачі, які атестуються.
ВТЕКоледж КНТЕУ - один з найуспішніших закладів освіти в реалізації результативної дистанційної роботи!