Україна – гостинна країна

21.04.2016 року в рамках проведення тижня циклової комісії «Європейських мов» у ВТЕК КНТЕУ відбувся концерт «Україна – гостинна країна». Студенти виконували пісні, танці та поезії, які відображали звичаї, культуру та літературну спадщину країн світу. Глядачам сподобалось виконання шедеврів світової класики – монологу Гамлета Шекспіра та «Лорелеї» Гейне. Чудові пісні звучали українською, англійською та французькою мовами. Затамувавши подих, студенти та викладачі спостерігали за виконанням турецького танцю, а вірш китайською став приємним сюрпризом. Під час виконання грузинської лезгинки всі подумки перенеслися у високі гори Кавказу.
На концерті було вручено сертифікати студентам, які брали участь у конкурсі есе «My Motherland: the place where I live/ the place I love the most», проведеному на підтримку ініціативи Президента України «2016 – Рік англійської мови в Україні». Заключним акордом концерту стало виконання гімну України на англійській мові:
Glorious spirit of Ukraine shines and lives forever.
Blessed by Fortune brotherhood will stand up together.
Like the dew before the sun enemies will fade,
We will further rule and prosper in our promised land.
Студенти з задоволенням відгукнулись на пропозицію взяти участь у концерті. Кожен мав можливість показати свої вміння та таланти, поділитись своїми захопленнями. Після перегляду концерту всі зійшлися на думці, що
Батьківщина – це найкраще місце на землі.