Вишиванка - від минулого до сьогодення

Українська вишиванка – це те, без чого важко уявити культуру та історію нашого народу. Кольоровими нитками вона вплетена в українські традиції. І найважливіше те, що вишита сорочка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і сьогодні.
Кожний третій четвер травня Україна відзначає Всесвітній День вишиванки. Підтримуючи українські традиції викладачі та студенти ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» одягли вишиті сорочки, щоб долучитись до свята, яке покликане зберегти споконвічні народні звичаї.
Для студентів І курсу був проведений виховний захід приурочений до всеукраїнського Дня вишиванки. Говорили про історію виникнення свята, про стародавнє походження вишивки та її сакральне значення. Студенти розповіли про символіку кольорів та орнаментів вишиванки. Підсумувавши почуте, студенти зазначили, як важливо берегти свої традиції і розвивати українську культуру.
Приємно, що з кожним роком усе більше і більше викладачів та студентів долучаються до свята, яке об’єднує усіх українців світу. Варто пам’ятати, що вишиванка – це наш генетичний код, якого більше немає жодна нація.