НАЦІОНАЛЬНИЙ СУПРОТИВ УКРАЇНЦІВ - ЯК ЕКЗИСТЕНЦІАЛЬНИЙ ВИБІР

22.11.2023 р. заступником директора з навчальної роботи, викладачем філософії, Савлук Людмилою Іванівною в межах декади циклової комісії суспільних дисциплін проведено позанавчальний захід «НАЦІОНАЛЬНИЙ СУПРОТИВ УКРАЇНЦІВ - ЯК ЕКЗИСТЕНЦІАЛЬНИЙ ВИБІР».
Екзистенційний вибір – це відхилення альтернатив, яке переживається особливим чином, вибір, який людина не хотіла би робити за іншого сценарію життя.
Брали участь у якості спікерів такі здобувачі освіти:
група ФБС-16: Аліна ПОГОРІЛЕЦЬ, Ілона ПІДПОНАРОВСЬКА, Юлія ЯШАН, Вікторія ЖМУРКО, Ангеліна НЕПИЙВОДА;
група ОП-104: Наталія КУЗЬМЕНКО, Тетяна СЛОБОДЯНЮК, Олена ВОЗНЮК, Анна БАБІЙ.
Студенти приготували презентації з тем:
1. Герої на передовій - усвідомлений вибір (приклади такого героїзму серед рідних, знайомих).
2. Волонтерство - як важлива ланка національного супротиву (волонтерство на власному прикладі, прикладі родини).
3. Солідарність світу з Україною (приклади підтримки лідерів держав, відомих діячів мистецтва, політики, бізнесу; утворення міждержавних об’єднань для допомоги Україні тощо).
Одна з учасниць заходу Аліна ПОГОРІЛЕЦЬ зробила такий висновок, який глибоко пронизав серце кожного присутнього: «Україні, на жаль, ніколи не щастило з сусідами, але їй дуже пощастило з людьми. Сьогодні сотні тисяч українців та українок гордо дивлячись у вічі смерті продовжують боронити рідну землю. І поки світ задається запитанням «Як у 21 столітті могла статися війна?», наші матері ховають своїх синів, а військові втрачають своїх побратимів. Кожному з нас випала велика честь бути нащадками мужніх козаків-воїнів. У сучасному світі більше не вірять у казки про героїв, адже зараз це імена справжніх людей. Це імена тих , хто спить у холодних окопах, щоб ми з вами спали у теплому ліжку, це імена тих, хто тримає зараз автомат дулом до ворога, щоб той не направив дуло на його сім'ю. Герой у наш час - це воїн, який навіть у полоні не відмовляється від України, на місяці забуваючи про нормальну їжу та терплячи знущання рашистів, це ті воїни, які маленькими ангелами з небес оберігають своїх людей, закриваючи над нами небо, а люди в свою чергу закарбують їх імена не лише у своїй пам’яті, а й на сторінках історії нашої країни. Герої не вмирають, а вічно живуть в наших серцях та спонукають до боротьби за волю наступні покоління».
СЛАВА УКРАЇНІ ! ГЕРОЯМ СЛАВА !