Тренінг «Використання інструментів Google в навчанні»

  2 березня 2023 року у ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» був проведений тренінг «Використання інструментів Google в навчанні». Студенти вивчали ефективні способи пошуку інформації в мережі «Інтернет».

Важливість пошуку в Google полягає в тому, що він дозволяє швидко та легко знайти необхідну інформацію з будь-якої області знань, що стає особливо важливим в наш час, коли доступ до інформації є ключовим фактором у бізнесі, науці, освіті та інших сферах діяльності.

Багато людей вважають, що вони вміють шукати інформацію в Google, але часто вони не використовують всі можливості цього інструменту, некоректно формулюють загальні або нечіткі  запити,  що в результаті дає неповні або неякісні результати.

Для ефективного пошуку інформації важливо знати, як використовувати різні оператори пошуку для більш точно отримання потрібної інформації. Також корисно вміти фільтрувати результати пошуку, обмежуватись конкретними ресурсами, такими як сайти, блоги тощо.

Способи  результативного  пошуку інформації у Google опрацьовувалися під час тренінгу. Студенти навчались  коректно формулювати запити, використовувати належні параметри пошуку, перевіряти достовірність джерел інформації та взагалі розвивали свої навички з пошуку інформації.

Допомогти  в пошуку інформації може й новітня розробка в галузі штучного інтелекту ChatGPT. Ця модель може розуміти запитання користувачів та генерувати відповіді на основі накопичених знань.

Якщо людина не знає всіх можливостей пошуку в Google, то може пропустити багато цікавої та корисної інформації. Важливо постійно вдосконалювати свої навички  з пошуку інформації.

ОПАНОВУЙ НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ РАЗОМ З НАМИ.