У ВСП «ВТЕФК ДТЕУ» відбулась реалізація проекту «Національно-патріотичний квест для студентів коледжу»

На виконання планових заходів з виховної роботи ВСП «ВТЕФК ДТЕУ», наказу Президента України «Про Стратегію національно-патріотичного» від 18.05.2019 №286/2019, 03 березня 2023 року відбувся «Національно-патріотичний квест для студентів коледжу» при підтримці членів добровольчого формування № 1 Вінницької міської територіальної громади «Ветеран».

Проект такого рівня відбувся на території навчального закладу для студентів першого курсу (не залежно від гендерних особливостей) до призовного та призовного віку для оволодіння основними військовими навичками та ознайомлення із важливими історичними подіями Українського війська. Ресоціалізація та адаптація учасників бойових дій за рахунок наставництва. 

Організаторами спортивних заходів та членами суддівської бригади були заступник добровольчого формування № 1 Вінницької міської територіальної громади «Ветеран» полковник Кухта А.М., викладачі предмету «Захист України» Пугач Ю.П. і Олійник А.В., викладачі фізичного виховання Гаращук С.К. і Примчук Ю.Д. та викладач географії Фадєєва Т.Ю..

Основні завдання Національно-патріотичного квесту було:

- дослідження історії України, відновлення історичної правди, популяризація героїчного минулого українського війська;

- проведення патріотично-виховної та військово-патріотичної роботи серед юнацтва та молоді;

- навчання молоді основним військовим навичкам із залученням військовослужбовців ЗСУ;

- формування у молоді навичок та уявлень про дії при надзвичайних ситуаціях.

Урочисті заходи відкрилися звучанням гімну України та промови до студентської молоді полковника Кухти А.М. та викладача предмету «Захист України» Пугача Ю.П..

В ході змагань серед кращих І місце вибороли студенти групи ПТ-93, ІІ місце - студенти групи ТРГ-153, а ІІІ місце студенти групи Ф-3.